Nieuws

Netbeheerder Enexis is begonnen met de bouw van een nieuw duurzaam Regiokantoor in Zwolle. De gevels van het gebouw worden gemaakt van composiet met hoogwaardig isolerend en zonwerend glas. De gevels zijn in hun vorm zonwerend en voorkomen dat het extreem goed geïsoleerde gebouw teveel opwarmt door directe zoninstraling. De bouw van het energieneutrale Regiokantoor in Zwolle, dat in december van dit jaar klaar zal zijn, is een volgende stap in het nieuwe huisvestingsbeleid van Enexis, waarin duurzaamheid centraal staat. Het initiatief is onderdeel van Enexis Duurzaam, naast duurzame netwerken en inzicht in energieverbruik een van de focusgebieden waarmee Enexis de energietransitie stimuleert.

Een van de opvallende gedeelten in het nieuwe Regiokantoor van Enexis is het centrale atrium. Dit zal, met een getemperd buitenklimaat waaruit verse ventilatielucht wordt getrokken, gaan werken als een groene ‘long’. In de winter werkt deze ‘long’ als een wintertuin, terwijl in de zomer het glasdak open kan en het een binnentuin wordt. De planten in de groene ‘long’ zuiveren het fijnstof uit de ventilatielucht. Door het relatief grote dakvlak van de bedrijfshal (het atrium) kan voldoende energie op het dak worden opgewekt door PV-cellen. In combinatie met een Warmte Koude Opslag (WKO) zorgt dit ervoor dat gesproken kan worden van een daadwerkelijk energieneutraal gebouw.

Naast het regiokantoor in Zwolle, werkt Enexis momenteel ook aan de realisatie van twee nieuwe regiokantoren in Maastricht en Venlo, die beiden dit jaar klaar zullen zijn. Ook is begonnen met de voorbereidingen voor de revitalisatie van een bovenregionaal kantoor in Zwolle. Meer informatie: www.enexis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.