Nieuws

In het recent opgeleverde appartementencomplex Antarctica in Alphen aan den Rijn zijn glazen balkons met geprint glas toegepast. De print op het glas met geabstraheerde ijsschotsen refereert aan de naam van het complex. De balkons zijn onderdeel van een gevel die zich kenmerkt door ‘een dynamisch spel van wisselende gevelopeningen en de ad-random geplaatste glazen balkons’. Het complex is een ontwerp van ZEEP architecten in opdracht van WonenCentraal.

De stedenbouwkundige opzet van het gesloten bouwblok wordt ingevuld met een markante oplossing aan de rotonde. Het blok ligt ingeklemd tussen de parkstrip aan de Oostzijde (Station zijde),de belangrijke verkeersader en het plein aan de Westzijde. De gevel aan het plein volgt de ronding van de rotonde en is als een gefacetteerde gevel vormgegeven met wisselende verspringende terrassen. De binnenzijde is een collectieve binnentuin, gematerialiseerd in hout, groen-wit plaatmateriaal en glas. De plattegronden, variërend van 55 – 78 m² zijn divers, flexibel en geschikt voor starters en jongeren. De begane grond is specifiek vormgegeven als commerciële plint. Onder het blok is een stallingsgarage, waar ruimte opgenomen is voor Greenwheels, waardoor de parkeerdruk verkleind is. Meer informatie: www.zeeparchitecten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.