Nieuws

Een glasinnovatie van Octatube dingt mee naar Bouwtechniek Award 2012 die het vakblad Bouwwereld volgende week woensdag, 18 april, voor de tweede keer uitreikt. Tot de nominaties behoort de spraakmakende glasgevel van het entreegebouw van INHolland in Delft, geconstrueerd door Octatube, winnaar van de Glasinnovatie Award 2010 van vakblad Glas in Beeld.

De gevel van INHolland kent meerdere innovaties, waarvan het gebruik van voorgespannen aramide kabels waaraan de gevel is opgehangen, de meest bijzondere is. De kabels lopen met behulp van composietbuisjes door het 45 millimeter dikke isolatieglas door. Tot de inzendingen van de Bouwtechniek Award 2012, niet genomineerd, behoort verder een constructie voor een betaalbare gevel gemaakt van jumbo’s van vlakglas. De inzending van Courage Architecten is voor het eerst toegepast in de nieuwbouw van Krommenhoek & Zonen te Apeldoorn.

De uitreiking van de Bouwwereld Bouwtechniek Award 2012 is tijdens de beurs Building Holland in de Amsterdam RAI. De award wil de toepassing van innovatieve bouwtechniek bevorderen. Op de site van de award zijn alle inzendingen, inclusief de vijf genomineerde projecten, te bekijken. Tot op de dag van de uitreiking is het mogelijk een stem uit te brengen op een project. Meer informatie: www.bouwtechniekaward.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.