Nieuws

Bij Uitgeverij 010 is ‘Reimagining the envelope’ verschenen, een uitgave over gevelrenovatie die architecten, gevelbouwers en glasbedrijven uitdaagt. Het boek is voortgekomen uit een innovatieproject (IPC) in een samenwerking tussen de TU Delft, de VMRG en de VMRG-leden De Groot en Visser, Solarlux Nederland, Hermeta, BRS Building Systems en Kremers Aluminium.

Renovatie van de gevel kan belangrijke voordelen bieden, zoals verbetering van de leef- en gebruikskwaliteit, energiebesparing en waardeverhoging van het gebouw. Dit maakt renovatie interessant voor eigenaren, gebruikers en architecten. Uitwisseling van ideeën tussen wetenschap en praktijk leverde verschillende strategieën op voor renovatie van de gevel en voorbeelden van geslaagde projecten. Bovendien resulteerde dit in een aantal verreikende ontwerpideeën. Uit het IPC-project van de VMRG zijn al eerder twee nieuwe concepten voortgekomen: de [E]novatiegevel en de Reactieve Gevel die tijdens de beurs Gevel in januari zijn gepresenteerd. Tot de vele uitdagende voorstellen hoort het gebruik van ‘flexibele glaslatten die zich aanpassen aan de variabele dikte van de gevel’.

‘Reimagining the envelope’ is een Engelstalige uitgave; prijs € 24.50, ISBN 978 90 6450 800 4. Meer informatie: www.010.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.