Nieuws

Interpane heeft 3.600 vierkante meter tripleglas geleverd voor de nieuwe Helsinki Music Hall. Er zit letterlijk muziek in het glas, want met ’s winters enorm koude periodes en hoge temperaturen in de zomer zocht en vond het Finse bureau LPR Architects in Iplus neutral E, voorzien van Ipasol zonwerende coating, het juiste glas voor deze extreme omstandigheden, aldus Interpane in een persbericht.

De muziekhal is grotendeels transparant, met een enorm foyer in de vorm van een atrium, en aan het point-fixed bevestigde glas werd dan ook hoge eisen gesteld. Iplus neutral E beschremt de hal tegen de koude, terwijl Ipasol neutral (70/39) oververhitting door de zonnewarmte voorkomt. Het structureel toegepaste glas wordt gestabiliseerd met glazen vinnen opgebouwd uit gelamineerd gehard glas (2x 15 mm), onderworpen aan een heat-soaktest. Het glas is, afhankelijk van de geveloriëntatie, in veertien varianten geproduceerd. Het glas op de begane grond van de foyer kent bijvoorbeeld een opbouw van 10(15)8(15)66.4 met de buitenruit van gehard glas op positie 2 voorzien van Ipasol neutral coating, de middelste ruit van gehard glas en de binnenruit van gelamineerd glas met op positie 5 de Iplus neutral E thermal Low-E coating.

De Finlandia Hall in het oude culturele hart van Helsinki is uit 1970 en voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen. Reden voor de Helsinki Music Centre Foundation om het initiatief te nemen voor de bouw van een nieuw muziekcentrum. Dit heeft geresulteerd in een 140 miljoen euro kostend project dat plaats biedt aan 1.700 muziekliefhebbers in de grote concertzaal en tot 400 bezoekers in elk van de vijf overige, kleinere zalen. Het complex wordt thuisbasis van het Helsinki Philharmonisch en het Finse Radio Symphony Orkest en biedt bovendien plek aan de Sibelius Academy, een conservatorium met 1.500 studenten en 400 docenten. Een bibliotheek en diverse bars en restaurants maken het gebouw compleet. Meer informatie: www.interpane.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.