Nieuws

Aanstaande vrijdag, 4 mei, wordt de inboedel van Glasid AG uit Essen en Gelschenkirchen geveild. Onder de hamer gaan onder meer een hardingsoven, lamineeroven, buigoven, rechtlijnige kantenmachines van Bavelloni, snijtafels van Bystronic en Bottero, wasmachines, vacuümzuigers van Ponnkoke en een veelheid aan hef-, hijs-, transport- en kantoormaterieel. De objecten zijn ook online te zien.

Glasid, onderdeel van Flachglas-Pilkington, was een familiebedrijf met een 25-jarige geschiedenis; de leiding was in handen van de gebroeders Hans-Peter en Günter Damke. In 2010 zette Glasid met het in eigen huis produceren van isolatieglas de volgende stap in het leveren van een compleet assortiment glasproducten. Dat jaar werd een volledig geautomatiseerde isolatieglaslijn van Bystronic in gebruik genomen, inclusief de aan- en afvoer van het glas, evenals de bibliotheek die als buffer functioneert tussen snijstraat en assemblage. Toen ’top of the bill’, maar het heeft het bedrijf niet kunnen redden.

Vandaag en morgen zijn de kijkdagen (10 tot 19 uur) op beide locaties van het bedrijf. Ook vrijdag is er van 9 tot 12 uur nog de mogelijkheid de te veilen objecten te  bekijken, voorafgaand aan de veiling, die om 12 uur start. Plaats van handeling is de Uechtingstrasse 19 te Gelschenkirchen. Insolva is het veilinghuis. Meer informatie: www.insolva.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.