Productnieuws

Toen met het oog op het voetbalkampioenschap Euro 2012 twee nieuwe stadions gebouwd moesten worden, viel de keus op de beglazingen van AGC Glass Europe. Voor de bouw van de stadions in Warschau en Gdansk produceerde en verwerkte AGC bijna 18.500 vierkante meter glas.

Voor het 58.000 plaatsen tellende Nationaal Stadion in Warschau, waar de openingswedstrijd met het gastland en een van de halve finalewedstrijden gespeeld zal worden, leverde AGC 16.500 vierkante meter glas, waaronder Stopray Vision-50T voor de gevel. Het nieuwe stadion herbergt ook kantoren, winkels, bars, restaurants en vergaderzalen. Het glas is neutraal qua uitstraling, heeft zonregulerende eigenschappen en houdt het stadion en de overige ruimten op een aangename temperatuur. Ongeveer de helft van het isolerend dubbelglas is gelaagd uitgevoerd met Stratobel. Ook leverde AGC geëmailleerd Planibel Clear voor de gevel. Het dak bestaat uit 4.000 vierkante meter gehard en gelaagd Stratobel (88.4).

De PGE Arena in Gdansk – waar de wedstrijden van Groep C en een van de kwartfinales worden gespeeld – biedt plaats aan 41.500 fans. AGC leverde Planibel TopN+ voor de skyboxen op de eerste verdieping. Het glas is gelaagd uitgevoerd met Stratobel en is volgens AGC gekozen vanwege het hoge niveau van warmte-isolatie en lichtdoorlaat. De aftrap voor Euro 2012 is op 8 juni. Meer informatie: www.yourglass.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.