Productnieuws

AGC introduceert een nieuwe neutrale coating: Stopray Vision 60. Glas voorzien van de dubbele zilvercoating heeft hoge zonregulerende en thermische prestaties en is daarmee geschikt voor niet-residentiële gebouwen met airconditioning. Voordelen: handhaving van een aangename temperatuur en reductie van de energiekosten, aldus AGC in een persbericht.

Stopray Vision 60 heeft de volgende kenmerken: een lichtdoorlatendheid (LTA) van 61%, zontoetredingsfactor (ZTA) van 35% en een thermische isolatie (Ug-waarde) van 1,0 W/m2K. De coating kan ook op Clearvision, extra helder glas, aangebracht worden. Stopray Vision 60 komt qua reflectie overeen met de hardbare variant, Stopray Vision 60T. Daarmee is het mogelijk om een gevel te creëren met twee varianten van dezelfde zonwerende beglazing zonder dat dit ten koste gaat van de esthetiek. De coating is ook te combineren met Planibel G fasT, waarmee het glas een Ug-waarde van 0,9 W/m2K krijgt.

AGC heeft in 2010 als eerste Europese glasproducent het label Cradle to Cradle voor haar floatglas en zachte coatings ontvangen. Stopray Vision 60 heeft dan ook het Cradle to Cradle certificaat. Cradle to Cradle is een strikt programma van MBDC dat tot doel heeft het duurzame karakter van producten in het geheel te evalueren, gedurende de gebruiksfase en daarna. Meer informatie: www.yourglass.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.