Nieuws

AGC te Mol heeft begin juni haar negentigste verjaardag gevierd. De Minister van Werk, Monica De Coninck, was speciale gast. ‘De fabriek is opgericht in 1922 en evolueerde snel tot een gespecialiseerde fabriek van hoogwaardig glas. Vandaag blijft Mol innoveren om producten aan te bieden die beantwoorden aan de strengste eisen inzake comfort, veiligheid en milieu. Een sterke illustratie van dit toekomstgericht denken is de plaatselijke productie van het glas voor de Tesla, de elektrische wagen van de toekomst’, aldus AGC in een persbericht.

Innovatie is een rode draad in de geschiedenis van de fabriek. Reeds in 1948 startte het toenmalige Glaverbel met de productie van Thermopane, de allereerste dubbele beglazing. De meest recente innovaties zijn vlakglas met een dikte van 0,5 millimeter, de dikte van een blaadje papier, dat voornamelijk gebruikt wordt voor touch screens, extra helder glas dat gebruikt wordt voor parabool-zonnespiegels, glas met een driedubbele zilvercoating voor het snel laten ontdooien van voorruiten en glas bestemd voor zelfdimmende achteruitkijkspiegels.

‘Met die alertheid voor vernieuwing wil AGC koploper blijven’. Het bedrijf doet hierbij een oproep aan de autoriteiten op het vlak van sociale competitiviteit . ‘We vragen dat er vanuit de overheid initiatieven worden ondersteund om werkgevers en werknemers actief te laten nadenken over de implementatie van werkbaar werk’, aldus Jean-François Heris, CEO van AGC Glass Europe. ‘Zowel inzake bewustwording van langere loopbanen als inzake opleiding en innovatieve vormen van werkorganisaties. Ik denk hierbij aan een minder rigide arbeidstijdwetgeving door bijvoorbeeld de arbeidsduur op jaarbasis te berekenen zodat er beter kan ingespeeld worden op het seizoengebonden karakter van onze sector. Op die manier kan er meer flexibiliteit ingebouwd worden om  piekperioden op te vangen.’ Meer informatie: www.yourglass.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.