Nieuws

Lisec heeft voor de tweede keer in vijf jaar Oostenrijkse Staatsprijzen gewonnen. Eind mei overhandigde minister van Techniek Doris Bures de prijs ‘voor ‘Duurzame Techniek’ in het Hofburg Paleis aan Karl Gruber, CEO van de Lisec Group. Leopold Mader, hoofd R&D van Lisec, won de prijs voor ‘Research & Innovatie’ voor het pionierswerk van Lisec op het gebied van dunglas.

De Oostenrijkse Staatsprijzen worden jaarlijks in meerdere categorieën uitgereikt, ‘Milieu & Klimaat’, ‘Energie & Efficiency’ en ‘Research & Innovatie’, waarvoor totaal tweehonderd projecten waren ingediend. Gruber ziet in de toekenning van de prijzen een bevestiging van de innovatieve slagkracht van Lisec. ‘De ontwikkelingen op het gebied van dunglas gaan erg snel en dragen enorm bij aan de reductie van het gebruik van energie, zowel tijdens de productie als het transport van glas.’ Lisec weet met haar nieuwe techniek naar eigen zeggen het energieverbruik terug te brengen van 25 kWh/m2 (4 mm glas) to 14,2 kWh/m2 (2 mm glas, inclusief het harden) en draagt zo bij aan ‘een verdere verbetering van de levenscyclus van glas’, aldus Gruber.

‘Lichtgewicht en flexibel, maar nog steeds robuust zonder optische gevolgen, zijn de perfectie oplossing voor moderne architectuur en de PV-sector. We zien op dit gebied, denk bijvoorbeeld aan lichtgewicht triple glas, enorm veel groeipotentie.’ De prijzen bevestigingen volgens de CEO dat Lisec juist in economisch moeilijke tijden met innovatie het verschil kan maken. Vorig jaar vierde het bedrijf z’n vijftigjarig bestaan en wist het een groei van 25 procent te bewerkstelligen, waarbij wereldwijd elke regio haar doelstellingen wist te bereiken. Gruber tot slot: ‘Dit jaar startte rustig, maar dat was in 2011 ook het geval. De Staatsprijzen, evenals de Glasstec in Düsseldorf zullen de sector in het algemeen en Lisec in het bijzonder een enorme boost geven.’ Meer informatie: www.lisec.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.