Nieuws

De nieuwe uitgave van Glas in Beeld die vandaag verschijnt, besteedt uitgebreid aandacht aan enkele spraakmakende projecten in glas: het nieuwe stadhuis in Nieuwegein (foto: Adam Mork), de renovatie van een school in Hilversum, het transparante woonhuis van architect Hans van Heeswijk en heldere informatiepanelen voor het Muiderslot.

Slimme zeefdruk geeft 3D-effect Een zeefdruk met doordacht aangebrachte kleuren en rasters geeft de illusie van schaduw en daarmee van een hoekige, driedimensionale gevel van het nieuwe stadhuis in Nieuwegein. Dat is het resultaat van veel testen door adviesbureau ABT en partners uit de glasbranche. Het gebouw maakt de indruk alsof het allerlei afgeschuinde hoeken heeft, als een grote onregelmatige ijsberg, maar de gevels zijn zo plat als een dubbeltje; een vorm van geslaagd gezichtsbedrog.

Verschil maken door mee te denken A.L. van Veen Glasspecials heeft het glas geleverd en gemonteerd voor de renovatie en uitbreiding met onder meer lokalen voor naschoolse opvang van het scholencomplex MFA Hilversum-Zuid. Het glasbedrijf uit Woerden wist de oorspronkelijke detaillering van het glas dusdanig aan te passen dat de esthetiek van de gevel is verbeterd, met behoud van de doorvalveiligheid.

Transparant woonhuis We fantaseren allemaal wel eens over ons droomhuis, maar weinig mensen slagen erin deze fantasie tot werkelijkheid te maken. En hoe woont de architect eigenlijk zelf? In dit geval heeft het ontwerp dat Hans van Heeswijk voor zichzelf maakte, geleid tot een ruimtelijk en licht huis vol bijzondere details. Als opdrachtgever én architect werd Van Heeswijk aangemoedigd geen genoegen te nemen met kant-en-klare oplossingen. Het resultaat is een transparante woonmachine.

Water zowel vriend als vijand Muiderslot Glass Inside uit Wateringen heeft dertien glazen informatiepanelen geproduceerd en geleverd voor het Waterschild, een nieuw gebouwd paviljoen bij het Muiderslot. De panelen schetsen een mooi beeld van de geschiedenis van de Nederlandse waterlinies die burgers beschermden tegen het water en ook in militair oogpunt een belangrijke rol hebben gespeeld in onze geschiedenis.

Lees alles over deze projecten in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.