Nieuws

Euroglas beglaasd ruimteschip voor universiteit

Op de universiteitscampus van Stuttgart-Vaihingen lijkt een futuristisch ruimteschip te zijn geland. Het gebouw, bestemd voor de ruimtevaartonderzoeksafdeling in Baden-Württemberg, heeft een vloeiend lopende, glanzende metalen gevel die is beglaasd met Silverstar Combi 48 T-glas van Euroglas. Het glas combineert zonwering en warmte-isolatie.

Het drie verdiepingen tellende gebouw omvat zo’n 1800 vierkante meter oppervlakte voor kantoren, laboratoria, vergaderzalen en gemeenschappelijke zones. Uitgestrekte plafondelementen overspannen de tentoonstellingsruimtes en de mediatheek op de begane grond zonder zichtbare draagconstructies en maken flexibel gebruik mogelijk. Een belangrijk element in de gevelconstructie zijn de ramen, die verdiepingshoog zijn en voor de verankering van de verschillende niveaus en dus ook voor de stabiliteit van het bouwwerk zorgen. In de gebouwschil wisselen aluminium en glazen elementen elkaar af. Extra uitspringende, gebogen aluminiumlamellen bepalen de vorm van het gebouw en geven het zijn typerende ronding. Het toegepaste Silverstar Combi heeft een zontoetredingsfactor (g-waarde) van 35 procent en een isolatiewaarde (U-waarde) van 1,1 W/m2K. De doordachte technische uitvoering van de schil, samen met een geothermische installatie met een zeer efficiënte warmteterugwinning, zorgen in alle seizoenen voor een aangename ruimtetemperatuur. Het ontwerp van het onderzoeksgebouw is van de Gebouwendienst universiteit van Stuttgart en Hohenheim; de gevel is van de hand van Fassadenplanung Natterer en het glas is geprodiceerd door Glas Trösch Isolierglas Nördlingen. Meer informatie: www.euroglas.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.