Nieuws

Oskomera Group gaat de gefacetteerde en getoogde glazen foyergevel van het HH4 Theater op het schiereiland Steinwerder in de Hamburger Freihafen engineeren, produceren en monteren. Ook heeft het bedrijf uit Deurne opdracht gekregen voor de vooruitstekende entreepartij, de stalen draagconstructie van de RVS leien bedekte dak/gevelconstructie en een eventfaçade voor de zijkant van het gebouw.

Het theater is ontworpen door AMA International Architekten uit Maastricht in opdracht van Stage Entertainment. Het meest in het oog springende onderdeel is de glazen foyergevel van ruim 500 vierkante meter. Dit gevelvlak loopt niet alleen rond over een afstand van 52 meter, maar is ook nog getoogd met een verloop van 12 meter in het hart naar 4 meter aan beide zijkanten. De gebogen gevel is in horizontale richting gesegmenteerd in delen met een breedte van 2,40 meter. Door de vooruitspringende entree kan de gevel niet overal op de fundering verankerd worden en derhalve is gekozen voor een gevel die wordt opgehangen aan de achterliggende verdiepingsvloer. De stijlen bestaan uit 20 millimeter dikke staalprofielen met aan weerszijden een glaslat van 25 millimeter. De binnen- en buitenprofielen zijn thermisch ontkoppelt. Aan de buitenzijde wordt structureel kitwerk aangebracht, waarbij elke glasplaat op twee plaatsen geborgd wordt met schotels. De beglazing heeft een opbouw van 8[15]66.2.

In het hart van de foyergevel komt een 3,50 meter naar buiten toe uitgebouwde entreepartij. De constructie is volledig van glas met daarboven een glazen luifel annex dak. De entreepartij heeft dezelfde glasopbouw als de gevel van de foyer. De luifel is samengesteld uit waaiervormige modelruiten (270/240 x 300) van isolatieglas met gelaagd glas aan de binnen- en gehard glas aan de buitenzijde. Het glasdak is thermisch ontkoppeld van de glasgevels van de entreepartij en bij de foyergevel opgelegd op een gootconstructie. Constructief wordt de luifel met spiders en trekstangen opgehangen aan zwaarden, die opgenomen zijn in de stijlen van de foyergevel. Behalve de buitengevel maakt en levert Oskomera ook de glazen binnenwanden en de hardglazen binnendeuren. In het verlengde van de foyergevel aan een van de zijgevels komt ook nog de zogenaamde eventfaçade. Het gesegmenteerde gevelvlak hiervan wordt opgebouwd als een standaard vliesgevelconstructie. Oskomera is inmiddels gestart met de productie; de oplevering staat gepland voor eind februari 2013 en het HH4 Theater gaat in het voorjaar van 2014 open. Meer informatie: www.oskomera.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.