Nieuws

Vetrotech start eind deze maand met de eerste van zes ‘Glass Academies’ met als thema een brandveilig stationsproject. ‘Veel gemeentelijke plannen voor de herinrichting van het spoorwegstation voorzien in een multifunctionele metamorfose van het hele gebied, waar meer bezoekers dan ooit samen zullen komen. Dat vereist strenge veiligheidsmaatregelen’, aldus het bedrijf uit Weert ter introductie van de academie.

Op het gebied van brandveiligheid wordt iedereen die bij de bouw betrokken is, verantwoordelijk geacht voor het naleven van zeer strenge richtlijnen, op nationaal en Europees niveau. Deze richtlijnen zijn specifiek opgesteld voor de verschillende functies van de gebouwen en de openbare ruimtes. Brandveilig bouwen vraagt dan ook om uitgebreide expertise. Vetrotech geeft aan ‘al die kennis en ervaring in huis te hebben en deze knowhow graag over te brengen tijdens onze Glass Academies. Leerzame bijeenkomsten, kostenloos bij te wonen voor iedereen die verantwoordelijk is voor brandveilig bouwen.’ Tijdens de Glass Academies, die telkens een middag duren, komen alle aspecten van brandveilig bouwen aan bod met aan de hand van de gebouwfuncties als onderwerpen:

  • brandveilig bouwen,
  • Bouwbesluit / NEN6069:2011,
  • classificaties brandwerendheid,
  • architectonische, functionele toepassingen,
  • kostenbesparingen,
  • voorkomen van bouwkundige fouten,
  • verantwoordelijkheden.

De bijeenkomsten vinden plaats in Eindhoven (30 augustus), Rotterdam (13 september), Utrecht (20 september), Amersfoort (27 september of 11 oktober), Arnhem (4 oktober) en Amsterdam (1 november) en zijn telkens van 12.30 tot 17.30 uur. De Glass Academie op 13 september in Rotterdam vindt plaats van 9.00 tot 13.30 uur, voorafgaand aan Architect@work. Meer informatie: www.vetrotech.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.