Nieuws

De pas vijf jaar oude Apple glaskubus in New York is nu reeds herbouwd. Het was een van de onderwerpen tijdens het Challenging Glass Congres dat uitgebreid aan bod komt in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld (nummer4 – september 2012). Het magazine kent weer een grote variatie aan onderwerpen die tonen hoe divers de mogelijkheden van glas zijn.

Challenging Glass Congres Constructief glas evolueert erg snel, bewijzen verschillende voorbeelden van de Challenging Glass conferentie. De pas vijf jaar oude Apple glaskubus in New York is herbouwd. Seele lamineert metalen bevestigingsonderdelen ‘onzichtbaar’ mee in het glas. En Glas Trösch lanceert een nieuwe buigtechniek voor float- en gehard glas: laminaatbuigen. Tijdens het Challenging Glass Congres in juni is voor de derde keer diepgaand over glas gepraat.

Interview Dennis Wertheimer Dennis Wertheimer (37) heeft een volgende belangrijke stap gezet in zijn toch al imposante carrière bij Saint-Gobain. Gestart als managementtrainee onder Jan Bom, is hij sinds maart Commercieel en Marketing Directeur Saint-Gobain Glass Benelux. Daarmee treedt Wertheimer in de voetsporen van zijn vader die een internationale marketingfunctie had bij een ander groot Frans merk, Remy Martin, en ook met zijn gezin naar het buitenland trok.

OVG verplicht branchediploma De Ondernemersvereniging van Glazeniers (OVG) heeft besloten tot het verplicht stellen van een branchediploma. Doel is dat de creatieve vakmensen die OVG verenigt, zich hiermee van andere glazeniers onderscheiden. Heeft een glazenier de certificering – het zogeheten EVC-traject, Ervaring en Verworven Competenties – met succes doorlopen, dan verwerft hij het OVG-Keurmerk; een kwaliteitswaarborg voor opdrachtgevers. Het Kenniscentrum Glas faciliteert het proces en bewaakt de neutraliteit ervan.

René Lalique: ‘Rembrandt van de glaskunst’ Sinds een jaar is in Doesburg een museum te vinden dat geheel is gewijd aan het oeuvre van René Lalique (1860-1945), ‘de Rembrandt van de juwelen- en glaskunst’. De collectie is tot stand gekomen door particulier initiatief van drs. Santino Melssen, voorzitter van Stichting Musée Lalique, en conservator Benjamin Janssens. Het museum is nu nog gevestigd in een vijftiende eeuws koopmanshuis aan de Gasthuisstraat, maar op termijn is het de bedoeling dat het zich vestigt in de uit 1286 daterende Commanderij van Doesburg dat hiertoe in oude luister wordt hersteld en circa 900 vierkante meter tentoonstellingsruimte heeft.

Lees alles over deze onderwerpen in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.