Nieuws

Glas tillen: wie te zwaar tilt, wordt direct beboet. De Inspectie SZW, voorheen de Arbeidsinspectie, handhaaft vanaf 1 september de tilnorm streng. Geen waarschuwing meer en veertien dagen de tijd te voldoen aan de arbeidsomstandigheden, maar onmiddellijk het werk stilleggen en boetes uitdelen die tot 3.600 euro kunnen oplopen per overtreding. De Inspectie presenteerde haar nieuwe beleid op 12 juni in Nieuwegein. Wie zwaarder tilt dan 25 kilogram, is onmiddellijk het haasje. En terecht: het beroep van glaszetter behoort tot de vijftien zwaarste in de bouw. Het ziekteverzuim in de bouw bedraagt 5,5 procent; 45 procent daarvan is te wijten aan te zware fysieke belasting. De gemiddelde directe loonkosten van dit verzuim worden becijferd op 750 euro per persoon per jaar. De Inspectie SZW gaat daarom de komende vier jaar extra controleren of de regels in de bouw om uitval te voorkomen, worden nageleefd.

De nieuwe uitgave van Glas in Beeld, die vandaag verschijnt, gaat uitgebreid in op dit onderwerp. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar aan!

3 reacties op “Glas tillen: te zwaar tillen direct beboet

  1. Wilco van de Ven schreef:

    Glasdragers van http://www.Carrymate.com zijn in veel gevallen DE oplossing voor het tillen van glas.

  2. Tiller BV schreef:

    Met de Glasplaatser voorkom je uitval en dus de boete voor te zwaar tillen ook! Kijk op onze website of e-mail ons voor meer informatie.

  3. G.F.Pinna schreef:

    Het is bekent dat de svw streng controleerd op het te zwaar tillen van glas, de glasnormen van tegenwoordig zijn door de glaszetters niet of nauwelijks meer te hanteren zeker met de til norm waar je aan hebt te voldoen.Mijn ervaring is nog steeds dat opdrachtgevers (aannemers ) en werkgevers hier niet of nauwelijks aan meewerken doordat de bouwplaatsen met name door plaatsgebrek ,overvolle steigers ,steigers die niet op de verdiepingen uitkomen ,woningen vol met puin en stuten ,vloeren vol met vloerverwarmingsbuizen enz enz .Met de hulpmiddelen is het werken hierdoor vaak onmogelijk of hierdoor nog zwaarder .Mijn mening is dat de ontwikkeling van de hulpmiddelen niet is meegegaan met de tegenwoordige glasnormen .Hierbij nog eens dat de hulpmiddelen voor het plaatsen en transporteren van glas vaak enorm zwaar en zeer duur zijn.Op internet heb ik de volgende hulpmiddelen ontdekt die licht maar ook zeer sterk zijn voor het inzetten en transporteren van glas.All terrain dolly en de quatro glasslifter zijn hulpmiddelen die zeker op nieuwbouwen goed van pas zouden komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.