Nieuws
Inspectie SZW

Pilkington Benelux sluit eind dit jaar de vestigingen in Maastricht en Rotterdam. De directie van het bedrijf uit Enschede heeft haar medewerkers afgelopen vrijdag ingelicht over een voorgenomen herstructurering waarbij 56 arbeidsplaatsen verdwijnen op een totaal van 200 in Nederland. ‘De huidige marktsituatie in de Benelux, met een dalende bouwmarkt, dwingt Pilkington Benelux continu scherp te zijn op haar bedrijfsprocessen en kritisch te blijven kijken naar de kosten’, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

‘Om te kunnen anticiperen op deze ontwikkelingen en de bedrijfsstrategie te realiseren is een meer flexibele, marktgerichte en efficiënte organisatie noodzakelijk’, aldus Pilkington. Bij de commerciële afdelingen ligt de focus op ‘winnen in extreme marktomstandigheden’. Daarom is besloten de krachten te bundelen door geografische markten samen te voegen: de vestiging in Amsterdam zal de markt in het westen van het land gaan bedienen en de vestiging in Venlo het zuiden van het land. Dit heeft tot gevolg dat de bedrijfsvestigingen Maastricht en Rotterdam per 21 december worden gesloten. De focus voor productie en logistiek, die wordt voortgezet in Enschede, zal zich richten op het vergroten van de efficiëntie en het besparen van kosten. Bij het doorvoeren van de voorgenomen plannen zullen verschillende functies vervallen. Per saldo betekent dit dat het personeelsbestand met 56 arbeidsplaatsen wordt gereduceerd.

‘De totale herstructurering moet een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het versterken van de concurrentiekracht van Pilkington Benelux in een afnemende woningbouwproductie en utiliteitsbouw. Voorafgaand aan het informeren van de medewerkers is een adviesaanvraag ingediend bij de Ondernemingsraad; de onderhandelingen over het vormen van een sociaal plan zijn inmiddels gestart. De intentie is om iedereen te begeleiden van werk naar werk, bijvoorbeeld via een outplacement traject’, aldus Pilkington. Meer informatie: www.pilkington.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.