Nieuws

De nominaties voor de Glas Award, de prijs voor vooruitstrevende en spraakmakende initiatieven en projecten op het gebied van vlakglas, zijn bekend. De jury heeft een aantal van 47 inzendingen met 45 verschillenden projecten, producten en andere initiatieven uit de wereld van vlakglas beoordeeld.

Vijf projecten en producten zijn genomineerd:

  • NIOO‐KNAW Wageningen – Claus & Kaan Architecten Amsterdam
  • Gevel van geprint glas Stadshuis Nieuwegein – ABT Velp
  • Triple koud gebogen glas – BRS Moerkapelle
  • Golvende glasgevel Museum aan de Stroom Antwerpen – ABT Antwerpen
  • Glazen kap Scheepvaartmuseum Amsterdam – BRS Moerkapelle

Naast de Glas Award, die voor de zesde maal wordt uitgereikt, is er ook dit jaar een Innovatie Award. De genomineerde projecten komen uitgebreid voor het voetlicht in nummer 5 van Glas in Beeld die op 17 oktober verschijnt.

De Glas Award is een initiatief van de Glas Branche Organisatie (GBO), de werkgeversorganisatie in de vlakglassector en Eisma Bouwmedia, uitgever van onder meer Glas in Beeld. Het juryberaad was op 14 september op het kantoor van GBO in Gouda. De jury bestaat uit zes personen, afkomstig uit verschillende disciplines in en rond de wereld van vlakglas en design: prof. dr. ir. Chris Geurts (TU Eindhoven, TNO, juryvoorzitter), Cor Wittekoek (directeur GBO), ing. Cees Isselmann (senior adviseur Adviesbureau Köhler Peutz), Marijke van den Bosch (eigenaar Adviesbureau Crayenstein), Theo van den Ingh (voormalig directeur-eigenaar Glasgroep Spliet & de Waal) en Marco Groothoff (hoofdredacteur Glas in Beeld).

Wie volgt Architectenbureau Meyer en Van Schooten te Amsterdam met de renovatie van het Ministerie van Financiën op als winnaar van de Glas Award 2010? En wie neemt de Innovatie Award over van de Hogeschool INHolland te Delft met haar spectaculaire composietengevel? De winnaars worden op donderdag 25 oktober bekendgemaakt tijdens de Hollandse avond op de Glasstec 2012, ‘s werelds grootste glasbeurs die van dinsdag 23 t/m vrijdag 26 oktober plaatsvindt in Düsseldorf. De ontvangst is om 17.30 uur in Restaurant Wintergarten 2 op de eerste verdieping van het Congress Center Düsseldorf Süd. De uitreiking van de Awards is om 18.00 uur, gevolgd door een aangeklede borrel. In Glas in Beeld nummer 6-2012 (december) wordt teruggeblikt op de uitreiking van de Glas en Innovatie Award. Meer informatie: www.glasbrancheorganisatie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.