Nieuws

Het Glass Performance Days congres (GPD) is voor dit jaar geannuleerd en vindt nu hybride plaats van 16 tot en met 18 februari 2022. Het evenement is normaal gesproken in juni en is nu twee keer verplaatst. Op 15 en 16 februari zijn er speciale workshops en het congres is op 17 en 18 februari. Voor wie niet fysiek wil deelnemen komt er een digitaal evenement.

De ‘call for papers’ van het eerder geannuleerde congres behelsde presentaties in te sturen op het gebied van de volgende zes onderwerpen: gevels, glas in architectuur, R&D, glasproductie, markttrends en speciale glasproducten.

Energie-efficiency

‘Juist nu is het de uitdaging volop te investeren in kennisoverdracht’, aldus de congresorganisatie, van oudsher onder de vleugels van Tamglass uit Tampere, tegenwoordig Glaston. Ter promotie breekt de GPD inmiddels een lans voor energiebesparing door de inzet van hoogwaardig glas dat volgens de organisatoren  het belangrijkste item blijft voor de bouw-, glas- en gevelindustrie de komende jaren. Het marktaandeel van nog maar 2 procent voor triple glas ‘kan en moet veel hoger’, aldus de GPD. Zo blijkt uit cijfers dat in Europa nog steeds 44 procent van al het toegepaste glas uit enkele beglazing bestaat. Ongecoat dubbelglas heeft een marktaandeel van 42 procent, terwijl voor HR++ en triple glas dat percentage respectievelijk 12 en 2 is. ‘Veel mogelijkheden dus, niet alleen voor nieuwbouw, maar juist ook vanuit het oogpunt van de vervanging van glas.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.