Nieuws

Na de renovatie en bescherming van het glas in 2010 heeft Ritec Services uit Raamsdonksveer nu ook de aluminium kozijnen en RVS onderdelen van woontoren Vlietpoort in Leiden beschermd tegen aantasting door weers- en andere invloeden. Vlietpoort is het nieuwe baken van Leiden-Zuidwest en is van ver zichtbaar. De bewoners hebben een geweldig uitzicht op de omgeving. Naast de woontoren zijn ook eengezinswoningen sfeervol gesitueerd rond een nieuwe binnenhaven aan de Vliet en Trekvliet.

In 2010 heeft Ritec Services in opdracht van de vereniging van eigenaren zo’n 700 vierkante meter glas van de toren gerenoveerd en beschermd met het ClearShield glasrenovatiesystem. De aantasting kwam uit de betonnen gevels en door de zandschepen die in de directe omgeving gelost worden. Samen met de verkeersuitstoot van de nabij gelegen snelweg A4 was het glas hierdoor sterk aangetast. De producten die gebruikt zijn voor de renovatie en bescherming van het glas zijn Pre cleaner, Glass Renovator HD, Neutraliser, ClearShield I&M en Clean All. Voor verder onderhoud zijn Ritec’s Clean All en Limescale Remover gebruikt.

Afgelopen juni volgde de renovatie en bescherming van de gepoedercoate aluminium kozijnen en al het RVS van de toren. In totaal is meer dan 900 vierkante meter kozijn en metaal behandeld met het nieuwe RiteCoat R625 systeem. Overige gebruikte producten zijn Glass Renovator HD (voor poedercoat), Ritepolish 2, Neutraliser en RiteCoat R625. In het verlengde van de renovatie en bescherming voert Ritec Services ook het normale onderhoud voor de vereniging van eigenaren uit, ‘zodat Vlietpoort er het hele jaar een fris en schoon bij staat’, aldus het bedrijf uit Raamsdonksveer. Meer informatie: www.ritecservices.nl

5 reacties op “Ritec beschermt glas en kozijnen Vlietpoortt

 1. Michael schreef:

  Hoe is het toch mogelijk dat beschermd met een d geschreven wordt? Ik mag toch aannemen dat er een eindredactie is die alle fouten uit teksten haalt alvorens te plaatsen. Ik denk dat het woordje Professioneel onder GLAS in BEELD in dit geval mag worden vervangen door Slordig. 😉

 2. Stefan schreef:

  Gelukkig zijn wij wel goed in oppervlakte bescherming 😉

  Groet van het Ritec Services team !!!!

 3. Wesley schreef:

  [Hoe is het toch mogelijk dat beschermd met een d geschreven wordt?]

  Ik bescherm
  Hij beschermt
  Wij beschermen

  ik/hij/wij heb/heeft/hebben beschermd

  Ritec services heeft beschermd.

  Voltooid deelwoord, correct met een d op het eind geschreven dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.