Nieuws

Op 19 december vindt in Obdam de lancering plaats van het eerste Happy Energy Huis. Happy Energy, mede opgericht door Wubbo Ockels, ondersteunt de energiezuinige en gezonde woning. Isoleren en optimaal gebruik van passieve warmte gaan hierbij hand in hand. Dit biedt kansen voor selectief glas. Selectiviteit is een eigenschap van het glas waarbij maximaal licht wordt doorgelaten terwijl warmte zoveel mogelijk wordt buitengehouden. Het is de verhouding tussen de lichtdoorlaat en de zontoetredingsfactor.

Begin juni ondertekenden elf partijen een bouwteamovereenkomst waarbij zij duidelijk maakten hun energie te willen steken in de ontwikkeling van een nieuw levensvatbaar huisconcept, ontworpen volgens de ‘Back to Basic’-principes uit het Gezond &  Energiezuinig Wonen concept van Boparai Associates Architecten. De ‘Back to Basic’ standaard kent als basis een woning waarbij primair gebruik gemaakt wordt van natuurlijke ventilatie en passieve opwarming. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen en ingewikkelde installaties die vereisen dat ruimten hermetisch moeten worden afgesloten en daarbij leiden tot comfort- en gezondheidsproblemen. Door gebruikmaking van de meest duurzame energiebron, de zon, kunnen de woonlasten voor zover betrekking hebbend op het energieverbruik zeer laag worden gehouden. Selectief glas zal hier een grote rol bij spelen.

In samenwerking met Search Ingenieursbureau zijn de initiatiefnemers  in contact gebracht met Happy Energy, een op de toekomst gericht initiatief dat het positieve gedachtegoed van een duurzame samenleving wil uitdragen en streeft naar een samenleving die zoveel mogelijk gebruik maakt van herbruikbare producten en schone energie. De oprichters van Happy Energy, Erik Schoppen, Wubbo Ockels en Marleen Zoon, zijn zodanig enthousiast over de positieve insteek van dit duurzame concept, dat ze de woning opnemen als icoonproject van Happy Energy, onder de naam ‘Happy Energy Huis’. Aannemer Mulder Obdam zal vijftien van deze woningen in de vorm van acht twee onder één kap woningen en zeven gelijkvloerse woningen bouwen in Polderweijde te Obdam. Bij voldoende afname zal de bouw naar verwachting in de tweede helft van 2013 starten en zal de oplevering in de eerste helft van 2014 plaatsvinden.
Meer informatie: www.happyenergyhuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.