Nieuws

Scheuten Glas uit Venlo verzorgt in samenwerking met CADICOM de engineering, productie en montage van de geluidsschermen langs de A10-Oost. Totaal wordt 36.000 vierkante meter gelaagd en gehard glas voorzien van zeefdruk toegepast. De geluidwerende voorzieningen maken deel uit van de capaciteitsuitbreiding van de rijkswegen A10-Oost en A1 Diemen tussen de knooppunten Amstel, Watergraafsmeer en Diemen. Het project is onderdeel van de grootse weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). De realisatie is in handen van combinatie CADICOM, bestaande uit Dura Vermeer, Besix en Cofely.

De grote hoeveelheid glas die Scheuten Glas voor de A10 gaat produceren, is vergelijkbaar met de oppervlakte van ongeveer zeven voetbalvelden. Het basisglas voor de geluidsschermen is afkomstig van Scheutens eigen floatglasfabriek. Het glas wordt vervolgens verder verwerkt binnen de Nederlands productiefaciliteiten. Scheuten bewaakt op deze manier de voortgang en kwaliteit over het gehele realisatietraject. De eerste schermen zijn inmiddels geplaatst. Dit is volgens Scheuten een complex samenspel tussen levering en installatie. ‘De logistiek rondom het project A10 is ingewikkeld omdat er geen opslagruimte direct naast de snelweg aanwezig is. Daarom werkt Scheuten achter een speciale wegafzetting met just-in-time leveringen zodat de belangrijke verkeersader A10 open kan blijven tijdens het gehele realisatietraject’, aldus het bedrijf in een persbericht.

Scheuten Absoluut Glastechniek, de projectrealisatie-afdeling van Scheuten, neemt een deel van de bovenbouwactiviteiten van de geluidsschermen voor haar rekening. Het ontwerp van CADICOM wordt door gezamenlijke engineering uitgewerkt. De logistiek en montage worden geheel in eigen beheer uitgevoerd. Scheuten Absoluut Glastechniek heeft onlangs nog 30.000 vierkante meter glazen geluidsschermen langs de A74 gerealiseerd. Meer informatie: www.scheuten.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.