Productnieuws

Vijf maanden geleden lanceerde AGC haar nieuwe product Pyrobelite 10 en nu zijn de eerste orders via AGC Westland binnen. Voor drie nieuwbouwprojecten gaat A.L. van Veen Glasspecials uit Woerden dit nieuwe, dunnere brandwerende glas leveren. De drie projecten waarin Pyrobelite 10 wordt toegepast zijn:

  • MFA Bisonspoor in Maarssen, multifunctioneel gebouw met zwembad, bibliotheek en appartementen. Toepassing: brandwerend glas van AGC (ca. 290 m2), waaronder Pyrobelite 10 (70 m2).
  • De Riddervelden, vier blokken woningen aan de Bleulandweg in Gouda. Toepassing: brandwerend glas van AGC (ca. 220 m2), waaronder Pyrobelite 10 (70 m2).
  • Vrijetijdscentrum Veerplein in Vlaardingen met onder andere een bioscoop, amusementscentrum en fitnesscentrum. Toepassing: brandwerend glas van AGC (ca. 140 m2), waaronder Pyrobelite 10 (10 m2).

In deze woningen en ruimtes kunnen veel mensen aanwezig zijn en daarom is gekozen voor de brandwerende beglazing Pyrobelite 10; in geval van brand verandert het glas in een warmteabsorberend brandscherm, waardoor de aanwezigen zich gedurende 30 minuten in veiligheid kunnen brengen. Arjan Verheul van A.L. van Veen Glasspecials kiest specifiek voor Pyrobelite 10: ‘Bij dit product is het niet noodzakelijk een opschuimend, brandwerend band in de omtrekspeling van de ruit aan te brengen. Ook de realistische soortelijke massa van het geteste hout geven Pyrobelite een groot toepassingsgebied.’ AGC lanceerde Pyrobelite 10 als nieuwe aanvulling op het assortiment brandwerend glas. Door de dunne samenstelling hoeft het glas niet te worden gezaagd maar kan het op de snijtafel worden verwerkt. Dit heeft een positief effect op levertijd. Pyrobelite 10 valt in klasse EW30 en heeft letselveiligheidsklasse 2B2 gehaald. Daarnaast is het tweezijdig brandwerend. De bouw van alle genoemde projecten is gestart. Uitlevering van het glas zal tot halverwege volgend jaar doorlopen. Meer informatie: www.yourglass.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.