Nieuws

In december is de voormalige Gerardus Majellakerk aan het Obiplein te Amsterdam officieel geopend als NedPhO-Koepel. De monumentale koepelkerk uit 1925 biedt sinds september onderdak aan het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Rondom de centrale repetitieruimte kijken de directie en het ondersteunend personeel van achter nieuw geluidsisolerend glas uit op het orkest (foto: Peutz).

Sinds begin 2010 is er intensief gewerkt aan ontwerp en realisatie om het gebouw geschikt te maken als thuisbasis van het orkest. Met name het akoestische ontwerp van de centrale orkestrepetitieruimte, inclusief ruim 200 stoelen voor luisteraars, was voor Adviesbureau Peutz uit Zoetermeer een uitdagend en inspirerend onderdeel van het project. Het combineren van een optimale ruimteakoestiek voor het orkest en de wens van Monumentenzorg voor maximaal zicht op de monumentale koepel is, samenwerkend met Architectenbureau Van Stigt en Zaanen Spanjers Architecten en opdrachtgever Stadsherstel NV, uitstekend geslaagd.

In de westvleugel zijn kleedruimten, dirigent- en solistenruimten en enkele oefenruimten ondergebracht. De oostvleugel is ongewijzigd verhuurd aan derden. Om in deze kantoren geluidoverlast nog meer te beperken staat er voor deze beglazing een enorme tweede glazen pui met geluidsisolerend glas die tevens de achterwand voor het orkest is. Inmiddels hebben de eerste repetities plaatsgevonden, het orkest is enthousiast, hun nieuwe thuis, onder een hemelse koepel, voldoet aan alle hooggespannen verwachtingen. In de roerige tijden van bezuinigingen hebben ze met deze repetitieruimte een nieuwe basis waar ze zich kunnen voorbereiden op de toekomst. Meer informatie: www.peutz.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.