Nieuws

Monumentale suikerfabriek ‘De Zeeland’ in Bergen op zoom wordt gerenoveerd en aangevuld met nieuwbouw op het huidige terrein. Metaglas uit Tiel heeft opdracht gekregen voor het leveren van Methermo Classic ramen voor de historische buitengevel. Deze nieuwe ramen blijven in stijl met de geschiedenis en zorgen ervoor dat karakteristieken van het oude pand bewaard blijven. Opdrachtgever Gebouw De Zeeland selecteerde Metaglas als toeleverancier voor de renovatie van de stalen ramen van het industriële erfgoed, mede vanwege de adviserende rol tijdens het voortraject.

De karakteristieke en imposante fabriek ´De Zeeland´ is nu nog voorzien van de originele gietijzeren ramen. Metaglas levert ruim 110 nieuwe Methermo Classic ramen voor de buitengevel. Door het slanke en schuin aflopende aluminium profiel ogen deze ramen als het originele staal, maar met de voordelen van aluminium. De nieuwe ramen worden volledig in stijl met de historie gemaakt. Hierdoor blijft de uitstraling van de karakteristieke fabriek ongewijzigd. ‘De Zeeland’ bestaat uit drie gebouwen. De geschakelde hallen van de voormalige fabriek huisvesten destijds verschillende onderdelen van het productieproces voor suiker en werd daarna ontmanteld en herbestemd ten behoeve van defensie voor de opslag van munitie. Bij de renovatie blijven de muren en de constructie van de gebouwen intact. De middelste hal wordt omgevormd tot een grand entree die de mensen de beide andere hallen inleidt. Ondanks dat het geheel van de middelste hal een glazen ombouwing krijgt, blijven ook hier de karakteristieken van het oude pand bewaard. De opdrachtgever, Gebouw De Zeeland, heeft Architectenbureau Prent en Mies Architectuur de verantwoording gegeven om dit erfgoed te herbestemmen. Het project bestaat niet alleen uit herbestemming, maar wordt ook aangevuld met nieuwbouw op het terrein. In het ontwerp is ruimte gecreëerd voor 3.400 vierkante meter supermarkt, 15.000 vierkante meter retail en 3.000 vierkante meter maatschappelijke functies en leisure. Meer informatie: www.metaglas.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.