Productnieuws

Glas Consult – IQ Glas uit Noorbeek heeft elektrisch verwarmd glas geleverd ten behoeve van het afdekken van vier historische waterputten in Gennep en Mheer. In Gennep waren al meerdere pogingen ondernomen de putten af te dekken en toch in het zicht te houden. Gewoon glas bleek echter niet alleen te weinig transparant, maar ook snel te condenseren. IQ Glas bood de oplossing. In Mheer is om die reden onmiddellijk voor het verwarmde glas gekozen. Het geharde glas is voorzien van onzichtbare metaaloxidelagen waarbij de metaallaag dienst doet als een elektrische weerstand (verwarmingselement), waardoor condensatie wordt voorkomen. Vanwege de speciale toepassing heeft Glas Consult het IQ Glas uitgevoerd als kristalhelder (ijzerarm) glas, gelamineerd om redenen van doorvalveiligheid. Meer informatie: www.iq-glas.nl

2 reacties op “Verwarmd IQ Glas geeft zicht op waterputten

 1. Fred Noordeloos schreef:

  Ik ben ook van plan een waterput af te gaan dekken met een glasplaat.
  Het betreft hier een waterput waar een tuinhuis/veranda over geplaatst gaat worden. De put komt daardoor niet meer in de directe zon te liggen. Ik wil er tevens een ledlamp(en) in gaan plaatsen om lichteffecten te krijgen zowel opwaarts als neerwaarts.

  Mijn vraag is: is het noodzakelijk dat er verwarmd glas op komt te liggen? zou ik het condenseren kunnen tegengaan door de put niet helemaal luchtdicht af te sluiten?

  • Frank schreef:

   ik heb mijn verwarmd iq glas, met thermostaat , al in mijn bezit voor mijn waterput. Dit ga ik komende maanden integreren in mijn terras… Ook met ledlicht ed… Als je je put niet helemaal luchtdicht afsluit , zal je toch moeten zorgen voor een ventilatiesysteem denk ik…. want anders zal je toch wel condens krijgen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.