Nieuws

Pilkington Benelux heeft de opdracht gekregen voor de levering van het isolatieglas en de panelen van de totale buitengevel voor de nieuwbouw van het Medisch Spectrum Twente (MST), het grootste bouwproject van Enschede. Het ontwerp is van IAA Architecten uit Enschede. De gevel zal bestaan uit aluminium kozijnstroken met daartussen geëmailleerde Pilkington glaspanelen. Het project wordt gerealiseerd door de bouwcombinatie Dura Vermeer/Trebbe/Te Pas Bouw MST. De kozijnen worden geleverd en gemonteerd door Alkondor Hengelo.

MST wordt energiezuinig en duurzaam. Het ontwerp kenmerkt zich door een kamstructuur overkapt met een ‘grote stolp’. Hiermee creëert de architect grote binnenpleinen met ruimtelijk en functionele meerwaarde voor het ziekenhuis. MST wil een aantrekkelijk ziekenhuis zijn door patiëntgericht te werken, gastvrijheid en service te bieden en kwalitatief hoogwaardige zorg te verlenen. Haar gebouwen moeten prettig zijn om in te verblijven, voor zowel patiënt als voor de medewerker. De nieuwbouw brengt in 2015 alle poliklinische en klinische zorg samen en draagt bij aan het waarmaken van deze ambitie. Meer informatie: www.pilkington.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.