Nieuws

In het laatste nummer van Glas in Beeld leest u bijna alles over New Babylon in Den Haag, waar een band van gezeefdrukt glas een groot geheel aan gebouwen visueel bij elkaar houdt. Bijna alles, want we hebben verzuimd om Giga-Glas aan het woord te laten. Een omissie die we hierbij recht zetten, want het was de glasgroothandel uit Goirle die voor gevelbouwer Scheldebouw de productie en logistiek van de gezeefdrukte glasgevel verzorgde.

Giga-Glas is viereneenhalf jaar bij het project betrokken geweest. Met de nodige aandachtspunten; denk alleen al aan de logistiek om de glasplaten die in 450 verschillende afmetingen voorkomen op een goed bruikbare volgorde bij Scheldebouw aan te leveren. Maar ook investeerde Giga-Glas veel tijd en aandacht in de kwaliteit van de productie. Uiteindelijk werd de complete productie inclusief harden, heat-soaktesten en zeefdrukken bij de partnerfabriek in China uitgevoerd onder CE-keur. Giga-Glas leverde gezeefdrukte glasplaten (8, 10 en 12 mm) en donkere glasplaten (RAL 9005) in 6, 8, 10 en 12 millimeter dikte voor in de buitengevel; allemaal inclusief heat-soaktest. Giga Glas leverde daarnaast balustradeglas in de samenstellingen 66.2 en 88.2 gelamineerd veiligheidsglas. Meer informatie: www.giga-glas.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.