Nieuws

In het buitengebied van Bontebok, een dorpje ten noorden van Heerenveen, is een bijzondere transparante woning gerealiseerd met een gevel van verdiepingshoog glas lezen we op ArchitectuurNL. Het creëren van een minimale overgang tussen de binnen- en buitenvloer en het binnen- en buitenplafond met aluminium profielen was een grote uitdaging. Er is gekozen voor standaardprofielen om zo een betaalbare oplossing te maken die tevens een goede wind- en waterdichting heeft. Het kritieke moment voor de aannemer was het plaatsen van de beglazing van 3 x 5 meter met een gewicht van meer dan 1.000 kilogram. De beglazing moest met behulp van een verreiker tussen de reeds gestorte vloer en het plafond van de ruim 2 meter uitkragende veranda worden geplaatst.

De bouwkavel ligt verscholen in het boomwallen landschap. Het woonhuis is vanuit deze landschappelijke context ontworpen en over de volle breedte van de kavel gelegd. De kavel wordt zo aan de entreezijde in een voorhof en aan de achterzijde in een open landschappelijke tuin verdeeld. De kavel is omkaderd door volgroeide boomwallen. Op de plekken waar de boomwal het woonhuis raakt neemt een wand de begeleiding van de ruimte over en vormt ze tevens de beëindiging van weerszijden van het woonhuis. De begane grondvloer zweeft iets boven het maaiveld; het huis is nog niet ‘geland’ en zo nog een beetje ’te gast’. In mei 2012 is begonnen met de bouw van de woning en de oplevering heeft eind van het jaar plaatsgevonden. De woning is 50,4 meter breed en (inclusief veranda) 9,3 meter diep. Zodra het weer het toelaat zal de verandavloer een witte coating krijgen en zullen er foto’s worden gemaakt ten behoeve van publicatie in Glas in Beeld magazine. De woning is gerealiseerd door Inbo uit Heerenveen met als projectteam Eerde Schippers, Olof Schonewille en Fokke de Vries. Meer informatie: www.inbo.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.