Nieuws

Finiglas Veredlungs is sinds kort in staat thermisch voorgespannen (gehard) en thermisch versterkt glas (half gehard) te produceren tot een maximale maat van 2.400 x 5.000 millimeter. De middelgrote glasverwerkende industrie uit Dülmen (D) heeft het buigen van float- en gehard glas en de productie van gebogen gelaagd veiligheids- en gebogen isolatieglas als specialismen.

Het bedrijf maakt deel uit van de Semco Groep en kondigde reeds in 2010 een herstructurering van haar activiteiten aan; onder meer door de modernisering en uitbreiding van het machinepark. Tot de jongste investeringen behoren verticale slijpmachines en een nieuwe autoclaaf, geschikt voor het bewerken van grote formaten glas. Finiglas in een persbericht: ‘Onze complete productieoppervlakte is nu 4.500 vierkante meter en door de investering in de nieuwe buigsectie voor hardglas is ons volledige productieprogramma omgezet naar XXL. We spelen hiermee in op de marktontwikkelingen en de groeiende vraag naar gebogen glas van groot formaat.’ Meer informatie: www.finiglas.de

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.