Nieuws

In het vorige week door Koningin Beatrix geopende Philips Museum in Eindhoven is structureel glas toegepast. Voor de renovatie heeft Octatube in 2012 verschillende onderdelen gerealiseerd, waaronder het transparante entreegebouw met glas van AGC Interpane.

Het Philips museum is gevestigd in de eerste gloeilampenfabriek van Philips in het centrum van Eindhoven. GSG Architecten had het idee om de entree te verplaatsen naar de oorspronkelijke plek. Door deze vorm te geven als een hoge glazen schijf krijgt het oude fabriekje als het ware een raam op de stad en wordt het vanuit de stad in een vitrine gezet alsof het zelf een museumstuk is geworden, een ereplaats in het stedelijk weefsel, aldus de architect. De glazen schil heeft 380 vierkante meter glas en gaat op verschillende plaatsen in het museum een wisselwerking aan met het oude gebouw. Op een aantal plaatsen is de oude constructie van de eerste Philips fabriek zelfs daadwerkelijk gecombineerd met de moderne transparante nieuwbouw. In de expositieruimte, waar alle uitvindingen van Philips worden tentoongesteld, bevinden zich tevens een glazen trap, een loopbrug en een aantal glazen balustrades. Vorig weekend is het museum open gegaan.

In de buitengevels is structureel glas toegepast afkomstig van AGC Interpane. Het gaat om rechthoekige panelen (ca. 2.700 x 2.000 mm) in een opbouw van 8(16)66.2 met onderstaande specificaties:

  • 8 mm gehard floatglas, deels Ipasol Neutral 48/27, deels Ipasol Sky 31/17,
  • 16 mm Argon gevulde spouw, zwarte spacers en gaten in het glas,
  • 2x 6mm blank gehard gelamineerd floatglas, inclusief gaten in het glas ten behoeve van de structurele bevestiging.

Meer informatie: www.octatube.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.