Nieuws

In Seoul is een blikvanger van glas in gebruik genomen: de Daeyang Home and Gallery. In de daken van het gebouw zijn ‘lichtbakken’ met Kapilux T glas van Okalux gebruikt, diffuus glas dat zich kenmerkt door z’n translucentie en hoge isolatiewaarde. Het project is van de hand van de Amerikaanse architect Steven Holl en is al meerdere malen onderscheiden, waaronder met de Emirates Glass Leaf Awards.

Holl ontwerpt al bijna dertig jaar archaïsche composities van sculpturale objecten. De manier waarop hij zijn projecten ontwerpt wordt niet alleen bepaald door de wijze waarop hij omgaat met volumes, maar ook door een subtiel spel van licht en schaduw. Verder zijn kleur, materiaalgebruik en de verandering van het licht over de dag en in de loop van de jaargetijden van invloed op zijn composities. Die uitgangspunten komen ook terug in het 1.000 vierkante meter grote gebouw in Seoul, waar glas, licht en water voor een spannend spel zorgen. Kapilux T draagt hier in grote mate aan bij: het kapilaire glas zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het licht en brengt het diep het gebouw binnen. Zelfs in het aangrenzende water zijn lichtbakken met het glas toegepast. Meer informatie: www.okalux.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.