Nieuws

In het in maart opgeleverde woon- en voorzieningencomplex Couperus in de wijk Ypenburg in Den Haag is de isolerende beglazing Thermobel Top 1.0 toegepast. Het glas is voorzien van een zogenaamde warm edge afstandhouder.

‘Luchtgewiekte melodie. Zweef klaatrend op!’ Deze strofen van de dichter Louis Couperus staan in het metselwerk van de woontoren waarin duurzaamheid voorop staat. Dit vertaalt zich ook naar de beglazing. Totaal is ruim 7.500 vierkante meter Thermobel Top 1.0 toegepast met een kunststof afstandhouder die een mindere thermische geleiding heeft dan traditionele aluminium afstandhouders. Hierdoor neemt het warmteverlies langs de omtrek van de beglazing aanzienlijk af. ‘In combinatie met de Thermobel Top 1.0 (U-waarde 1,0 W/m2K) leidt de totale beglazing tot een aangenaam woonklimaat’, aldus AGC. Daar waar zonwerende beglazing vereist was, is gebruik gemaakt van Thermobel Stopray Vision 50 met eveneens een U-waarde van 1,0 W/m2K heeft.

Het project omvat vier appartemententorens en een strook herenhuizen aan een singel. In totaal zijn er 288 woningen en 4.500 vierkante meter bedrijfsruimte. De hoogste woontoren meet ruim 70 meter en is een markant baken in de Haagse Vinex-wijk, een vaderlands dichter waardig’, aldus AGC. Stichting Woonformatie Ypenburg is opdrachtgever, het ontwerp is van Architekten Cie. Meer informatie: www.yourglass.com

1 reactie op “Thermobel Top 1.0 in wooncomplex Couperus

  1. Vreemd dat het glas gebruikt in Couperus Ypenburg niet meer wordt gemaakt. Nu zitten mensen met schade aan een raam met een probleem. Heel slordig voor zo’n groot object, dat er geen reserve is gemaakt. Of dat dit nu nog gemaakt kan worden. Couperus wordt een gebouw met verschillende beglazing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.