Nieuws

Het nieuwe gebouw van de faculteit Educatie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen wordt het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland (impressie: copyright LIAG architecten en bouwadviseurs). Colt International levert het glazen dak met daarin zonnepanelen voor het zes verdiepingen hoge atrium dat het kloppende hart wordt van deze faculteit in Nijmegen. Het nieuwe faculteitsgebouw is ontworpen door LIAG Architecten en Bouwadviseurs en de aannemer is Mertens Bouwbedrijf uit Weert. Colt levert 24 glazen lessenaarsdaken met daarin zonnepanelen. Het glas kent de volgende samenstelling:

  • buitenblad: 4 mm ‘low iron’ gehard glas / 2 mm PVB/6″ Polycells / 4 mm thermisch versterkt grijs glas,
  • spouw: 16 mm Argon,
  • binnenblad: 4 mm Low-E Planitherm grijs glas / 0,8 mm PVB / 3 mm floatglas.

Het glas heeft een g-factor (voorheen ZTA) van 21. Door de zonnepanelen zal ongeveer 40 procent van het buitenlicht worden tegengehouden. ‘Toch blijft er nog meer dan genoeg natuurlijk daglicht over voor een aangename leer en werkomgeving’, aldus Colt. De zonnepanelen zullen straks ongeveer 26 kW stroom opwekken. Op verzoek van de HAN worden er voor de ventilatie speciale ventilatieramen geplaatst. Colt doet de productie en montage van het atrium dak in eigen beheer. Het atrium vormt vanaf eind 2013 het kloppende hart voor 3.500 Nijmeegse studenten en 350 medewerkers. Als centrale ruimte geeft het atrium het gebouw een open en ruim uitstraling. Alle belangrijke routes en de in- en uitgang komen uit in deze centrale ruimte. De omliggende collegezalen, kantoren en gangen zullen in verbinding staan met het atrium. Meer informatie: www.coltgroup.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.