Nieuws

De Poorters van Montfoort is het eerste renovatieproject in Nederland dat volgens de principes van Active House is uitgevoerd en een A++ label heeft behaald. Duco Ventilation & Sun Control leverde met haar ventilatierooster DucoTop 50 ‘ZR’ een belangrijke bijdrage aan de verbetering van het binnenklimaat, één van de pijlers in het project.

Tien sociale huurwoningen werden in Montfoort helemaal tot op het casco gestript en gerenoveerd volgens de principes van Active House. Onder meer de Velux Groep en Danfoss zetten hun schouders onder dit vooruitstrevende project van opdrachtgever en woningcorporatie GroenWest. Daarbij stond niet enkel de energieprestaties van de woningen voorop, maar werd vooral veel aandacht besteed aan de beleving van de bewoners. Een gezond en comfortabel binnenklimaat, met veel daglicht vormden het centrale gedachtegoed. Stuk voor stuk belangrijke pijlers binnen de Active House visie. Het energielabel van de veertig jaar oude woningen is door de renovatie opgekrikt van E naar A++. Onder meer het dak werd vernieuwd (Rc 4,5 m²K/W), samen met nieuwe kozijnen met triple glas, gevelisolatie van 3,5 m²K/W en vloerisolatie (3,0 m²K/W) zorgt dit voor een uitstekend resultaat. Het triple glas heeft een thermische isolatiewaarde van U=<0,8 W/m2K en is beglaasd met een droog EPDM rubber beglazingssysteem. De woningen zijn voorzien van lage temperatuurverwarming, aangestuurd door een warmtepomp op buitenlucht.

Duco voorzag in De Poorters van Montfoort de DucoTop 50 ‘ZR’ als toevoerrooster voor verse lucht. Natuurlijke ventilatie is immers één van de basisprincipes bij het Active House concept. Dit zelfregelend ventilatierooster is achter het buitenspouwblad aangebracht, zodat het van buitenaf niet zichtbaar is. ‘Ook van binnenuit gezien integreert de DucoTop 50 ‘ZR’ zich probleemloos in het kozijn, waardoor een optimaal visueel comfort gegarandeerd blijft’, aldus Duco. Meer informatie: www.duco.eu

Eén van de woningen in het project wordt de komende maanden opengesteld als modelwoning die nog tot half juli is te bezoeken. Speciaal voor geïnteresseerde architecten, woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars, aannemers, overheden en gerelateerde bedrijven zoals stichtingen en organisaties worden rondleidingen verzorgd en presentaties gegeven over de totstandkoming van het project, de Active House visie, de samenwerking en producttoepassingen. Inschrijven: www.velux.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.