Nieuws

Naar een ontwerp van RAU Architecten (illustratie) heeft BRS Building Systems uit Moerkapelle opdracht gekregen voor het engineeren, leveren en monteren van de transparante entreegevel van het Milieukundig laboratorium Utrecht. In de gevel wordt warm gebogen isolatieglas met drie verschillende radii toegepast. Daarbij moet het glas ook constructief werken over de gehele verdiepingshoogte (3,6 meter) waardoor geen andere constructie-elementen meer nodig zijn. Een groot deel van de ruimten van het laboratorium mogen niet aan het daglicht grenzen. De entree is hierop een uitzondering. De minimaal geklimatiseerde entree krijgt een bijzondere gevel: bezoekers passeren een soort glazen gordijn. ‘Warm gebogen glas panelen over de volle hoogte van de hal bieden een afwijkende vormentaal ten opzichte van de grote omringende buurtbebouwing in de Noord-West hoek van de Uithof’, aldus BRS in haar nieuwsbrief.

De opbouw van de gevelpanelen is 8(16)8 en van de glazen vinnen 121212.4. De stralen zijn 1.200, 1.800 en 3.000 millimeter. Totaal worden 24 gekromde en vijftien vlakke panelen en zeventien vinnen toegepast. De gevelpanelen worden boven en onder in een RVS klemlijst gemonteerd. Alleen achter de vlakke gevelpanelen zitten vinnen. Deze zijn voorzien van T-profielen en worden constructief verlijmd in de gevelvoeg. Meer informatie: www.brs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.