Nieuws

Staalproducent MHB, dat dit jaar zijn 75-jarig bestaan viert, gaat de stalen ramen van het Paleis der Verenigde Naties in Genève produceren en vervangen. In de ramen wordt gelaagd isolatieglas van AGC toegepast met een U-waarde van 1,0 W/m2K in de samenstellingen 6(10 Krypton)44.4 en 6(10 Krypton)44.2. MHB zal de 1.100 slanke stalen ramen grotendeels in Herveld produceren. Het ontwerp is van het Zwitserse Architectenbureau Group8. Metallover, MHB’s partner in Genève, zal optreden als ondersteunende partij ter plaatse. De grootschalige renovatie zal eind 2013 gereed zijn.

In een persbericht zegt MHB het volgende over het project: ‘De kenmerkende ramen in het gebouw van de Verenigde Naties zullen worden vervangen door innovatieve, duurzame en isolerende raamelementen met unieke stalen profielen van Nederlandse makelij. Het nieuwe Classic ISO-raamsysteem van MHB wordt aangepast aan het karakter van de ramen van dit wereldberoemde dertiger jaren gebouw. De ranke stalen profielen voldoen aan de hoge hedendaagse Zwitserse eisen voor wat betreft isolatie, wind- en waterdichtheid en zijn een perfecte replica van het bestaande ontwerp uit 1935. MHB produceert het grootste deel van deze omvangrijke opdracht in Herveld en wordt daarbij ondersteund door de MHB-vestiging in Roemenië. Inmiddels zijn circa 100 grote ramen geïnstalleerd.’ Meer informatie: www.mhb.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.