Productnieuws

Douches, winkelpuien, balustrades en andere glastoepassingen kunnen dusdanig afwijkende vormen hebben dat ze lastig te tekenen zijn. De software van Smart-Builder lost dit probleem op. Met de tekenprogramma's, waarvan sinds kort Nederlandstalige versies zijn, kunnen douches, balustrades en winkelpuien met complexe vormen snel en eenvoudig worden getekend, aldus het bedrijf uit Nieuw-Zeeland.

Een ontwerp voor een douchecabine die moet worden ingebouwd in een hellende of niet rechthoekige ruimte is lastig te maken en het wordt nog ingewikkelder wanneer een badkuip moet worden opgenomen in het ontwerp. Ook andere, vaak kaderloze, systemen, zoals voor scheidingswanden en winkelpuien, zijn soms lastig te tekenen en berekenen. Een meet- of tekenfout is snel gemaakt en kan flinke (faal)kosten met zich meebrengen. Smart Builder heeft specifieke tekenprogramma's ontwikkeld die dit oplossen: Smart-Shower voor badkamerapplicaties en Smart-Shopfront voor etalagebeglazing, waarmee glastoepassingen snel kunnen worden getekend en in kleur in 3D kunnen worden gepresenteerd. Inclusief roteren en inzoomen zorgen de programma's ervoor dat een klant snel inzicht krijgt in het ontwerp. Naast de maatvoering van het glas, worden ook sparingen en toebehoren, zoals het beslag, in de tekeningen meegenomen, inclusief montagerapporten, waardoor een prijs snel en eenvoudig kan worden berekend. De programma's maken gebruik van sjablonen waardoor bij een winkelpui onder meer deuren, bovenlichten en steunvinnen vanuit een bibliotheek simpel op de plek kunnen worden ‘gesleept'. Naast Shower en Shopfront is er een derde applicatie: Smart-Toolbox. Dit is een programma voor het maken van offertes en facturen, dat direct aansluit op de tekenprogramma's.

Smart-Builder is een Nieuw-Zeelands bedrijf dat software ontwikkeld met kantoren in Engeland en verdelers in Duitsland, India en de Verenigde Staten. Het bedrijf presenteerde zich voor het eerst op de Europese markt tijdens de Glasstec 2010 in Düsseldorf. Meer informatie: www.smart-builder.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.