Productnieuws

Traditionele vakbladen, zoals Glas in Beeld, worden nog steeds gezien als belangrijk oriëntatiemiddel, vooral voor de oriëntatie op producten. Dit blijkt uit de Q4 2010 rapportage van de European Architectural Barometer, een driemaandelijks onderzoek onder 1.200 architecten in Europa.

Het internet wordt door Nederlandse architecten gezien als belangrijkste informatiebron bij de oriëntatie op architectuur en trends (79%), producten (73%) en technische producteigenschappen (68%). Vakbladen staan op een tweede plaats en worden vooral veel gebruikt bij de oriëntatie op producten (63%). Ruim éénderde van de architecten gebruikt vakbladen bij de oriëntatie op architectuur en trends en een kwart van de architecten gebruikt ze voor de oriëntatie op technische producteigenschappen. Gemiddeld ontvangen Nederlandse architecten 6,4 vakbladen per maand. Ruim een derde van de architecten (36%) geeft aan zes of meer vakbladen per maand te ontvangen, 23 procent ontvangt vijf vakbladen per maand en slechts 2 procent geeft aan geen enkel vakblad te ontvangen. Niet alle vakbladen die architecten ontvangen, worden met dezelfde interesse gelezen. Van de vakbladen die de architecten ontvangen, worden 3,1 vakbladen 10 minuten of langer gelezen. Gemiddeld 14 procent van de architecten geeft aan zes of meer vakbladen minimaal 10 minuten te lezen. Voor ruim een kwart van de architecten (26%) zijn dit twee vakbladen. Een groep van 14 procent leest geen enkel vakblad 10 minuten of langer. De Architect (38%), BouwWereld (13%) en Detail (5%) zijn de vakbladen die Nederlandse architecten het meest waardevol vinden.

Dit en meer blijkt uit de European Architectural Barometer, het driemaandelijks marktonderzoek van Arch-Vision (www.arch-vision.eu) onder 1.200 architecten in Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Naast indicatoren voor toekomstige bouwvolumes, wordt er elk kwartaal een actueel thema behandeld. Dit omdat architecten niet alleen een betrouwbare indicator zijn voor toekomstige bouwvolumes, maar ook sterk bepalend zijn voor de wijze waarop en met welke materialen er gebouwd wordt. Meer informatie: www.arch-vision.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.