Nieuws

Het Internationaal Strafhof (International Criminal Court, ICC) krijgt nieuwe permanente huisvesting op het terrein van de voormalige Alexanderkazerne in Den Haag. Courtys, een samenwerkingsverband tussen de VolkerWessels-ondernemingen Visser & Smit Bouw en Boele & van Eesteren, heeft Oskomera opdracht verstrekt voor het ontwerpen, leveren en installeren van de complete gevels.

Voor de nieuwbouw van ICC is gekozen voor een ontwerp van de Deense architect Schmidt Hammer Lassen. In het nieuwe gebouwencomplex komen 1.200 werkplekken en drie rechtszalen. ICC is een permanent hof voor het vervolgen van mensen die verdacht worden van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Het ambitieuze programma voor de nieuwbouw voor de huisvesting van het ICC weerspiegelt de internationale betekenis van deze organisatie. Het nieuwe onderkomen van ICC zal medio 2015 gereed zijn. Op de vraag welk gevelsysteem en welke typen en hoeveelheden vlakglas in het bestek zijn opgenomen antwoordt Oskomera dat ‘om redenen van veiligheid helaas geen detailinformatie mag worden gecommuniceerd’. Meer informatie: www.oskomera.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.