Productnieuws

Ritec Marine Services uit Raamsdonksveer meldt ons enkele successen uit de cruisevaartsector. In juni 2010 is het glas (18.000 m2) van het vlaggenschip van de Norwegian Cruise Line behandeld met Clearshield. Aansluitend is de brug van de Nieuw Amsterdam krasvrij gemaakt, het glas van de nieuwe Disney Dream behandeld (14.000 m2) en zijn enkele grote contracten binnengehaald.

The Epic, het vlaggenschip van de Norwegian Cruise Line, is gebouwd in de STX-scheepswerf in Frankrijk. Een team van twaalf medewerkers van Ritec heeft het glas, in totaal 18.000 vierkante meter, ter plekke op de werf in Saint Nazair in vijf weken tijd behandeld. Een ander succesvol project betreft de brug van de Nieuw Amsterdam. Het schip van de Holland America Line had tijdens de bouw op de Fincantieri scheepswerf te Marghera (Venetië) schade door lasspetters opgelopen. Het lukte Ritec het glas (300 m2) krasvrij te maken en te impregneren zodat er bij bewassing geen roestvorming meer op het glas plaatsvindt.

Directeur Stefan Roelands van Ritec reist de wereld rond om met testen aan te tonen dat het loont nieuw glas preventief van Clearshield te voorzien, maar ook bestaand, aangetast, scheepsglas prima te behandelen is. Zo was hij in het najaar van 2010 in Florida waar hij een contract wist binnen te slepen voor het preventief behandelen van het glas van de nieuwe Disney Dream, een cruiseliner van 300 meter lengte met 14.000 vierkante meter glas, geleverd door Het Anker uit Schelluinen. Dit cruiseschip is gebouwd in de Meyer Werf in Duitsland en afgewerkt in de Bremerhaven. Daar is rond de jaarwisseling onder barre weersomstandigheden het eerste deel van het glas behandeld. Het tweede deel volgde begin 2011 met beter weer op de Bahama's, waar het schip inmiddels naar toe was gevaren. Twee andere recente projecten van Ritec zijn het met Clearshield behandelen van twee cruiseliners op de Nederlandse Antillen en een superjacht te Monaco. Van het jacht zijn zowel de buitenzijde als de negen aanwezige douches aangepakt. In de Bremerhaven staat momenteel het renoveren van de cruiseliner Mein Schiff 2, voorheen de Celebrity Mercury, op de rol. Het schip is in 1997 gebouwd in opdracht van Celebrity Cruises en inmiddels overgenomen door TUI Cruises dat het schip uitbreidt en moderniseert. Tot de werkzaamheden behoort ook het renoveren en beschermen van het glas (2100 m2). Meer informatie: www.ritecservices.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.