Nieuws

In de nieuwbouw van Eckert & Ziegler, specialist in medische applicaties, op de technologiesite van Berlin-Brandenburg is voor de conferentieruimte schakelbare beglazing toegepast: EControl 48/9. Producent EControl-Glas uit Plauen (D) claimt dat ‘de zonwering is te schakelen tussen de 9 en 33 procent, waarbij de lichttoetreding bij de hoogste mate van zonwering nog altijd 13 procent blijft’.

De researchcampus Berlin-Buch is een van de meest prestigieuze wetenschap- en technologie sites in de regio Berlijn. Op 320.000 vierkante meter oppervlak biedt de site huisvesting aan vijftig gerenommeerde onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen en biotechondernemingen. Eckert & Ziegler heeft er vorig haar nieuwe hoofdkantoor in gebruik genomen. De conferentieruimte is, inspelend op het logo van het bedrijf, veelhoekig en opvallend gesitueerd in het ellipsvormige dak. De gevel van de ruimte kraagt 4,5 meter uit en bevat verdiepingshoge glaselementen waardoor de ruimte 180 graden uitzicht biedt over Berlin-Buch. Vanwege de prominente aanwezigheid van dit bouwdeel dat op het zuiden is georiënteerd wilde architect Jan Hofmann geen storende, externe zonwering toepassen en werd voor schakelbaar zonwerend glas gekozen. Met Solar Control kan, afhankelijk van de hoeveelheid zonnewarmte, zowel de hoeveelheid straling als de lichttransmissie individueel worden ingesteld. Totaal is 60 vierkante meter van het glas toegepast.

EControl is schakelbare beglazing: zogenaamd elektrochroom glas dat blauw kleurt onder invloed van laagspanning (3 Volt). Wanneer gekozen wordt voor de maximale hoeveelheid zonlicht (ZTA 9%) is de LTA 48 procent. De Ug-waarde van het glas is 0,7 W/m2K. Meer informatie: www.econtrol-glas.de

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.