Productnieuws

Peli Glass Products uit Zoetermeer brengt een nieuw type lood op de markt waarin de kit reeds is verwerkt. Dit zogenaamde No Days pre-Glazed (NDG) profiel vergemakkelijkt de productie van een waterdicht glas-in-loodraam. Mits op de juiste wijze verwarmd, om een optimale hechting van lood en glas te bewerkstelligen, is het glas-in-lood zelfs geschikt voor de productie van isolatieglas, aldus Peli Glass in een persbericht.

NDG is ontwikkeld voor het gebruik in in- en exterieurs. Het voorgekitte materiaal is niet-toxisch, duurzaam en gasloos en verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen. Een optimale binding van het prefab profiel met het glas vindt plaats door het aan beide zijden 30 minuten te verhitten (130°C). Het gebruik van een warmtekanon of föhn is mogelijk, maar Peli Glass heeft een speciaal verwarmingsapparaat ontwikkeld dat een gelijkmatige temperatuur en daarmee een optimale hechting garandeert. Pelli Glass claimt verder de volgende voordelen van het gebruik van NDG:

  • sneller
  • schoon en makkelijk
  • minder arbeid dus goedkoper
  • sterk, klaar voor gebruik
  • optimale hechting

Het feit dat er geen gas vrijkomt uit het materiaal, maakt NDG geschikt voor gebruik in isolatieglas in combinatie met welke type glas dan ook als tegenruit. Meer informatie: www.peliglass.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.