Productnieuws

Scheuten Glas levert 4100 vierkante meter glas, onder meer Isolide Superplus, in verschillende samenstellingen voor de Innovatoren in Venlo. De toren is dé blikvanger van de wereldtentoonstelling ‘Floriade' die van april tot en met oktober 2012 in Venlo plaatsvindt.

De thema's duurzaamheid en C2C staan centraal in het ontwerp van architect Jo Coenen. De 70 meter hoge Innovatoren krijgt na de de Floriade namelijk een tweede leven als kantoorgebouw. Het complex bestaat naast de kantoortoren uit een entreegebouw en een atrium. BAM utiliteitsbouw is gecontracteerd als hoofdaannemer en verantwoordelijk voor de uitvoering en de bouw van het ontwerp. Daarnaast zal BAM het onderhoud verzorgen voor een periode van vijftien jaar na oplevering.

Duurzaamheid is het thema dat centraal staat in het ontwerp van de Innovatoren. BAM verwerkt daarom duurzame materialen en energiezuinige installaties in het gebouw. Ook Scheuten draagt bij aan het duurzame karakter van de Innovatoren dankzij de levering van Isolide Superplus, voorzien van een HR++ coating. Daarnaast draagt Scheuten bij aan de veiligheid van het gebouw door de levering van brandwerende beglazing en zorgt de toepassing van Colorsafe gezeefdrukt glas voor een strakke en moderne uitstraling. Roy van Leeuwen, commercieel manager Scheuten Glas: ‘De Innovatoren is door zijn omvang en internationale allure een zeer prestigieus project. Daarnaast is het voor ons een speciaal project, omdat het bijna in onze achtertuin ligt. We zijn dan ook erg tevreden dat we deze omvangrijke opdracht samen met Hurks Geveltechniek mogen vervullen.' Meer informatie: www.scheuten.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.