Productnieuws

In mei van dit jaar is het One World Trade Center in Manhattan van een glazen spits voorzien die ook als antenne fungeert. Het glas van de spits is verduurzaamd met Enduroshield, een beschermende coating van PCT Global uit Australië. De spits telt 408 voet en maakt de toren met 1776 voet (ruim 541 m) weer het hoogste gebouw van de VS. Het totaal aantal voet verwijst naar het jaar van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring. De toren is ook bekend als de Freedom Tower en de bouw ervan maakt haar symbool voor de herinnering aan de aanslagen van 11 september 2001.

Voor wat betreft de werking van beschermende producten voor glas is een belangrijk onderscheid of de bescherming of coating hydrofiel of hydrofoob is. Hydrofiel is ‘wateraantrekkend’ terwijl hydrofoob het tegenovergestelde is: ‘waterafstotend’. Enduroshield is hydrofoob: de gladheid van het oppervlak maakt dat vuil zich minder snel hecht en dat is volgens PCT precies de reden voor het aanbrengen van de coating op het glas: reductie van de reinigingsfrequentie van dit moeilijk bereikbare glas. Meer informatie: www.enduroshield.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.