Productnieuws

De mate waarin architecten verwachten dat traditionele bouwmaterialen worden verdrongen door meer duurzame verschilt sterk per land. Architecten in landen die meer vraag naar duurzame projecten ervaren, verwachten veel vaker dat traditionele bouwmaterialen plaats moeten maken. Dit blijkt uit de Q3 2010 rapportage van de European Architectural Barometer die ook aangeeft dat van de Nederlandse architecten 80 procent glas een duurzaam bouwmateriaal vindt.

In Nederland verwacht bijna de helft van de architecten (49%) dat door de noodzaak van duurzaam bouwen traditionele bouwmaterialen aandeel zullen verliezen. Ruim een derde (34%) van de Nederlandse architecten ziet dit echter niet zo snel gebeuren. In Frankrijk denkt bijna driekwart (74%) van de architecten dat traditionele bouwmaterialen zullen worden verdrongen door duurzame, terwijl de meerderheid van de architecten in Duitsland juist denkt dat traditionele bouwmaterialen hun aandeel behouden (56%). Materialen die door meer dan de helft van de Nederlandse architecten duurzaam worden gevonden, zijn naast glas (80%), baksteen (80%), keramische materialen (72%), LED-verlichting (72%), staal (67%), beton (66%), steen- en glaswol isolatie (61%), zonwering (54%) en aluminium (53%). Tapijt en verf worden gezien als minst duurzame materialen (respectievelijk 14% en 18% van de Nederlandse architecten vindt deze materialen duurzaam).

De European Architectural Barometer is een driemaandelijks marktonderzoek van Arch-Vision onder 1.200 architecten in Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie: www.arch-vision.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.