Productnieuws

Stolker Glas presenteert onder de naam Inblindz een nieuw en breed assortiment op het gebied van zonwering en raamdecoratie tussen glas. Als één van de weinige glasproducenten biedt het bedrijf uit Nieuwegein naast jaloezieën en duetten ook plissés tussen het glas. De leveranciers van de jaloezieën zijn In2Glass, H2H Omnika en sinds kort ook Screenline. Inblindz biedt tevens een divers aanbod aan bedieningsmechanismen (koord-, magneet- of elektrische bediening) en kleuren.

Inblindz heeft de mogelijkheid in zich zonwering en raamdecoratie tussen glas naar eigen wens vorm te geven. Er zijn tal van opties in typen zonwering, bediening en kleur. Ook de beglazing zelf is variabel. Isolatieglas met een U-waarde van 1,1 W/m2K is het uitgangspunt en dat kan worden uitgevoerd met veiligheids-, brand-, geluids- of zonwerende beglazing met uiteenlopende technische waarden. Een eerste voorbeeld hiervan is het Alfa-college, een school direct naast stadion Euroborg naar ontwerp van AAS Architecten uit Groningen. Het college is een Frisse School. Dit project stimuleert scholen om minder energie te verbruiken en het binnenmilieu te verbeteren: isoleren én ventileren. Glas en goede zonwering spelen hierbij een belangrijke rol. Stolker Glas heeft er onlangs 809 ruiten met aluminium jaloezieën tussen glas geleverd. Het glas heeft een spouwbreedte van 18 millimeter waar die standaard tussen de 20 en 27 millimeter is. In de school zijn twee samenstellingen toegepast, beide met een U-waarde van 1,1 W/m2K: een ‘gewone’ variant bestaande uit 4 millimeter blank gehard glas, de Argon gas-gevulde spouw met jaloezieën en een Iplus E binnenruit in een dikte van 6 millimeter en eenzelfde samenstelling, maar dan met een binnenruit van 33.2 gelaagd veiligheidsglas. De witte jaloezieën kunnen alleen kantelen en zijn handmatig te bedienen met een magneet. Meer informatie: www.inblindz.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.