Productnieuws

InterDam Projects brengt een compleet beglaasd slank aluminium raamsysteem voor houten kozijnen op de markt. Onder de naam WinLite wordt het nieuwe product geïntroduceerd op de Bouwbeurs, maar de eerste twee projecten worden binnenkort reeds opgeleverd, aldus het bedrijf uit Zwijndrecht in een persbericht.

InterDam speelt het het systeem in op de vraag uit de markt: aannemers en opdrachtgevers hadden moeite met de uitvoering van houten kozijnen met aluminium ramen, mede omdat het kozijn niet compleet geleverd wordt. De timmerfabriek levert het houten kozijn en de aluminium raamproducent plaatst vervolgens de ramen op de bouw met de kans dat het geheel niet past. WinLite lost dit op door samen met timmerfabrieken een compleet en kwalitatief hoogwaardig kozijn aan te bieden, passend in de ‘drie concepten' van de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT). Die geven duidelijkheid over de verdeling van de verantwoordelijkheden en taken tussen de timmerfabriek en aannemer met als doel het voorkomen van faalkosten, minder gebreken bij oplevering en een duurzamer product. WinLite wordt door geselecteerde, FSC-gecertificeerde timmerfabrikanten verkocht. De eerste projecten, in Gouda en Rotterdam, zijn gestart in samenwerking met De Jong's timmerfabriek.

Het WinLite assortiment bestaat uit naar binnen- en buitendraaiende ramen, inclusief (inbraakwerende) stolpramen en -deuren. Uitbreiding naar vouwramen, schuiframen en balkonschermen wordt in samenwerking met de marktpartijen verder ontwikkeld. WinLite is op de Bouwbeurs te vinden op het aluminiumpaviljoen (stand 01.A080). Meer informatie: www.winlite.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.