Nieuws

Eind 2012, kort voor de viering van het honderdjarig jubileum van Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem werd tijdens werkzaamheden met een vorkheftruck de uit 1996 daterende glazen brug aan het Anton van Hooffplein stuk gereden. De dragende balken werden volledig weggeslagen, de glazen brug bleef in tact. Door goede samenwerking van Burgers’ Zoo met ABT en Alverre Techniglas was het mogelijk de loopbrug nog voor het jubileum in een geheel nieuwe vorm op te bouwen.

In de nieuwe uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt een diepgaand artikel over de bij de herbouw van de brug door ABT toegepaste berekeningsmethodiek en de gehanteerde veiligheidsfactor. Ook geeft het een blik in de toekomst van wat constructief met glas mogelijk is. En die mogelijkheden zijn oneindig voor wie durft, aldus auteur ir. Erwin ten Brincke van ABT: de constructieve glazen brug van isolerend dubbelglas opent een wereld aan toepassingen.

Lees het volledige artikel in Glas in Beeld nummer 5 – oktober 2013. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.