Productnieuws

Veel daglicht en een natuurlijke omgeving kenmerken de nieuwbouw van het onderzoekscentrum voor haarproducten van L’Oréal in het noorden van Parijs. Bij de bouw van de glasgevel koos het architectenbureau Serau voor Silverstar Zero van Euroglas (8.000 m2). Het isolatieglas heeft een lichttransmissie van 71 procent en een g-waarde van 50 procent. De low-E coating en Argon gasvulling zorgen voor een U-waarde van 1,0 W/m2K.

De ruimten die bestemd zijn voor onderzoek en administratie beschikken over royale glasoppervlakken. Maximale glasmaten zijn 2.400 x 1.350 millimeter. De beglazing completeert volgens Euroglas de bouwkundige zonwering: ‘terwijl het in de zomer, als de ramen afgeschermd zijn, koel blijft, zorgt Silverstar Zero door z’n relatief hoge zontoetredingsfactor bij een laagstaande zon voor solaire warmteopbrengst. Zodoende draagt het gevelglas ook bij aan de positieve energiebalans van het onderzoekscentrum.’ Het ontwerp van het gebouw verenigt talrijke andere elementen op het gebied van ecologische vormgeving en is gecertificeerd voor het duurzaamheidskeurmerk HQE (Haute Qualité Environnementale). Met de nieuwbouw is een bedrag van 65 miljoen euro gemoeid. Meer informatie: www.euroglas.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.